Nieuws | Socials | Blog

Freo gaat voor werkgeluk! In de zoektocht gaan we langs bij inspirerende bedrijven.

Vorige maand zijn we vanuit Freo begonnen aan een ontdekkingstocht naar maximaal werkgeluk.Wat houdt het in? Waar herken je het aan? Wat is nodig om je gelukkig te voelen op je werk?

Bij Freo houden we dingen graag simpel, zijn we helder naar elkaar en staat persoonlijk contact hoog in het vaandel. We zijn ons ervan bewust dat succes het resultaat is van het gezamenlijk ervaren van vertrouwen, trots en plezier, kortom werkgeluk. Met een aantal cultuurdragers van Freo hebben we en gaan we de komende tijd inspirerende bedrijven ontmoeten om kennis en ervaringen te delen op het gebied van inspirerend leiderschap, organisatiecultuur, werkgeluk en succes.

 

De eerste ontmoeting in onze tocht heeft plaatsgevonden bij Incentro, een unieke IT-dienstverlener. We zijn daar hartelijk ontvangen door Mathijs Kreugel, board member. Tijdens dit gesprek werd duidelijk dat Incentro geïnspireerd is door de celfilosofie van Eckart Wintzen (Eckart's Notes). Inmiddels telt Incentro 8 eenheden die worden verbonden door middel van hun bedrijfscultuur en waarbij de groei uit de ontwikkeling van de eigen mensen komt. Daarnaast heeft het gedachtengoed van Ricardo Semler (The Seven-Day Weekend) eveneens voor een grote dosis inspiratie gezorgd en is het thema werkgeluk van medewerkers key geworden. Immers, gelukkige medewerkers en gelukkige klanten zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Om te blijven vernieuwen heeft dit prachtige bedrijf zelfs een Raad van Inspiratie in het leven geroepen.

Aan het einde van die ochtend zijn we –met dank aan Mathijs– vol inspiratie en met veel tips huiswaarts gekeerd die we kunnen delen met onze eigen Freo Fans, want bij Freo is iedere medewerker een fan. De volgende ontmoeting in onze tocht naar maximaal werkgeluk vindt plaats bij Goudsmit Magnetics, een zelfsturende organisatie op basis van Holacratie in Waalre. We kijken ernaar uit!