Sessies over cultuurverandering, leiderschap en werkgeluk

Fremko Blox (eigenaar True Energy Group) over het belang van verbinding op de werkvloer:

“In 2012 werd ik geconfronteerd met een grootschalige reorganisatie binnen de IT-afdeling van De Lage Landen, waar ik werkzaam was als Solutions Design Consultant (SDC). De reorganisatie had een grote impact op de moraal, de energie en de betrokkenheid van de medewerkers. Ik voelde de energie wegsijpelen uit de zaal … Tijdens de bekendmaking van de plannen viel mij op dat er weinig aandacht was voor de impact die de verandering zou hebben op medewerkers. Ook werd er met geen woord gerept over het plezier, geluk en de sociale interactie van de medewerkers onderling.

Dit vond ik vreemd.

Voor mij is een prettige, sociale werkomgeving essentieel. Zeker als we zo’n stressvolle periode tegemoet gaan als een re-organisatie. In een zaal met 250 collega’s besloot ik op te staan. Ik vroeg aandacht aan het management voor deze onderwerpen. Op dat moment gebeurde er iets unieks. Van het management kreeg ik het vertrouwen en de ruimte om met een plan te komen wat energie, plezier en betrokkenheid geeft aan alle medewerkers.

“In een zaal met 250 collega’s besloot ik op te staan”

Dit plan werd het DLL TrueEnergy-programma dat inmiddels gebruikt wordt in 20 vestigingen van DLL wereldwijd en bij Athlon Almere.

Momenteel ben ik bezig om mijn passie voor mens en organisatie verder uit te dragen. Dit doe ik naast mijn functie als business analist en SCRUM master bij Rabobank. Samen met ambassadeurs van de werkvloer werken ik bij Freo (de online leenspecialist van Rabobank) aan een unieke werkomgeving die sinds oktober 2019 is gecertificeerd als een Great Place To Work.
Iets waar we trots op zijn!”

Fremko Blox geeft presentaties over cultuurverandering, leiderschap en werkgeluk. Dit doet hij vanuit zijn eigen verhaal en ervaringen. Hij is niet bang om te filosoferen en te dromen om samen met u en uw collega’s naar die unieke werkomgeving toe te leven waarin iedereen floreert en zichzelf kan zijn.

They already ignited their spark:

Wat zeggen anderen over Fremko?

 • Monika van Laar

  07-feb-2019
  Wat ik waardeer aan Fremko, is dat hij mensen echt ziet en daarna met elkaar verbindt. Hij kijkt naar de kwaliteiten binnen teams en hoe je die kunt inzetten om nog meer verbinding, vertrouwen en werkplezier te creëren. Je voelt je meteen betrokken en wil daar onderdeel van zijn. Dan word je vanzelf ambassadeur van deze positieve energie. Als je organisatie door verandering heen gaat, is Fremko van hele grote waarde.
 • Carlo van Kemenade

  28-aug-2018
  “Fremko is onbevangen, gepassioneerd en brengt een hoge dosis energie in. Met zijn overtuiging en enthousiasme is hij in staat om mensen in de startblokken te krijgen en met hen aan de slag te gaan om naar een prettigere werkomgeving te groeien. Daarbij ontbreekt het hem niet om out of the box te denken en met zijn creativiteit invulling te geven aan vraagstukken waar organisaties vandaag de dag mee worstelen”.
 • Rosan van Roosmalen

  8-feb-2018
  Het enthousiasme van Fremko werkt aanstekelijk. Hij weet de juiste combinatie tussen inspanning en ontspanning neer te zetten. Dit geeft je de kans jezelf en je collega’s ook beter leren kennen, waardoor je net dat stapje extra doet, zowel voor de klant als voor je collega’s!
 • Michiel van Woesik

  28-aug-2018
  "Met Fremko raak ik nooit uitgepraat. Zelfs als ik op adem moet komen tijdens een van onze 15k lunchruns op vrijdag, blijft hij me boeien. De positiviteit en energie die hij dagelijks uitstraalt, kun je heel Eindhoven mee verlichten!"
 • Adri Verwegen

  28-aug-2018
  “Fremko is heel goed in staat om zowel top-down als bottom-up een platform te creeeren waar medewerkers zich vrij voelen om op eigen kracht en initiatief activiteiten te ontwikkelen die de interne sfeer en cultuur verbeteren, waardoor de arbeidsmotivatie en betrokkenheid van medewerkers significant verbetert. En dit fenomeen verspreidt zich vervolgens dan als een olievlek over de gehele organisatie.”
 • Ilse Keuten

  30-aug-2018
  “Mijn ervaring met Fremko is dat ik hem erg benaderbaar vindt, iemand met kennis van zaken. Een grote inspirator en vasthoudend om doelen te bereiken. Dat wat hij heeft weten neer te zetten met TEG op vernieuwende wijze vanuit het creëren van samen is een grote inspiratiebron voor mezelf en anderen.”
 • Pascale van Deuren

  31-aug-2018
  "Fremko zegt dingen die een ander alleen maar denkt, zit boordevol ideeen en weet ze ook nog ten uitvoer ten brengen. Geweldig hoe hij jaren de kar heeft getrokken binnen DLL om de energie terug te brengen door middel van gezamenlijke activiteiten. Niet door een soort van feestcommissie neer te zetten, maar echt een professionele, internationale club. Zijn energie, openheid en verbondenheid waardeer ik enorm."
 • Jack Reeuwijk

  17-sep-2018
  "Mijn 1e kennismaking met Fremko was op Strijp-S. Wij delen dezelfde passie en dat is het inspireren en ontwikkelen van mensen en organisaties. Fremko doet dit met een constante vorm van energie en dat spreekt mij enorm aan in hem. Ik hoop dat we in de toekomst nog een keer samen voor een groep mogen staan!"
 • Melissa Aspers

  07-nov-2018
  Fremko is een enthousiast persoon die kan inspireren en motiveren. Hij kan een goede inschatting maken wat je als persoon/organisatie nodig hebt en hier praktische tips voor geven en je meenemen in de begeleiding van deze tips. Het is een goede sparringpartner die breed georiënteerd is en die makkelijk met je als persoon levelt en zich aanpast. Hij heeft een groot netwerk en is niet bang om dit netwerk in te zetten om zo van elkaar te leren, hierdoor legt hij verbindingen tussen mensen en organisaties met als doel elkaar (nog) beter te maken.
 • Edwin van Riel

  17-feb-2019
  Fremko is voor mij een inspirator in zijn vakgebied. Zijn drive, enthousiasme en open houding spreken mij enorm aan. Door zijn bevlogenheid en wil om te winnen is niets hem te gek. Zoals ik Fremko ken streeft hij zijn missie na. Meer energie op de werkvloer is zijn motto. En met zijn aanpassingsvermogen, overtuigingskracht en charme krijgt hij daarin iedereen mee. Ongeacht welke functie iemand in de organisatie bekleedt. Een echte energie gever!
 • Bertine van Walwijk

  13-feb-2019
  Fremko is een geboren spreker. hij is enthousiast, inspirerend en brengt op natuurlijke en eigen wijze zijn ideeen over. Fremko zit vol energie en doet niets liever dan mensen motiveren en meenemen in zijn verhaal!
 • Stephanie Mijers

  20-mrt-2019
  Ik ken Fremko als iemand die nooit schroomt om door te vragen naar het hoe of waarom. Daar zijn open houding en onbevangenheid weet hij mensen te boeien en kan hij je met een nieuwe invalshoek naar een situatie laten kijken. Altijd nieuwsgierig, creatief en dat gecombineerd met een onuitputtelijke bron van energie maakt een fijne samenwerking.

Events

Onder de naam True Energy Talks organiseren wij unieke meet-ups, waarbij we gastsprekers laten komen die inspireren over de onderstaande thema's. Tijdens de talks is Fremko de dagvoorzitter en samen met de sprekers wordt er gezorgd voor een unieke ervaring.

Met True Energy Talks bouwen wij aan een platform om kennis in de regio te delen en om de thema's inspirerend leiderschap, cultuurverandering en werkgeluk centraal te stellen

Januari 2019
inspiratie sessie #1

Great Place To Work DELA
Kennisdeling over de weg van DELA naar een great workplace.

Mei 2019
Inspiraratie sessie #2

Werkgeluk bij DriessenHR
Wat is werkgeluk bij DriessenHR en hoe draagt hun campus daar aan bij?

Juni 2019
Sessie over cultuurverandering

Talks over bedrijfsculturen
Hoe je de cultuur binnen je bedrijf kunt optimaliseren met verborgen talent.

Laten we kennismaken